Postojeći nivo isplate primanja biće zadržan do februara

0

ZVORNIK, 25 – Menadžment kompanije „Alumina“ iz Zvornika i Sindikat metalske industrije i rudarstva Republike Srpske postigli su danas dogovor da se postojeći nivo isplate primanja, koja su uvećana u oktobru, zadrži za januar i februar 2015. godine, dok će u martu biti održani novi pregovori na kojima će se definisati visina plata do kraja kalendarske godine.

Informišući predstavnike Sindikata o finansijskoj situaciji u preduzeću u 2014. i planovima za 2015. godinu, predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić rekao je da Kompanija ima dovoljno ugovora za proizvodnju i plasman proizvoda u narednoj godini.

„Stvaramo uslove i afirmišemo poziciju da zaposleni bolje rade i više zarade“, rekao je Matić, naglašavajući korektnu saradnju i razumijevanje Sindikata kao socijalnog partnera.

Predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić ocijenio je da je vidljivo da menadžment „Alumine“ poštuje sve zakonom i kolektivnim ugovorom utvrđene norme.

„Zvornička kompanija može da posluži za primjer svim preduzećima u Republici Srpskoj kako treba da sarađuju Sindikat i poslodavac“, rekao je Peulić i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je ispoštovano sve što su dogovorili Sindikat metalske industrije i rudarstva i rukovodstvo kompanije.

„Veliko je zadovoljstvo učestvovati u pregovorima koji se u cijelosti poštuju, a još veće kada se zna da su sve obaveze prema zaposlenima po osnovu plata, regresa i doprinosa ispoštovane u potpunosti“, rekao je Peulić.

Osim menadžmenta i predstavnika Granskog sindikata, sastanku je prisustvovalo rukovodstvo Sindikata metalske industrije i rudarstva ovog kolektiva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare