Postinvesticiona podrška investitorima

0

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj, predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske, Međunarodne finansijske korporacije – članice Grupacije Svjetske banke i lokalne zajednice posjetili su danas kompaniju „Agarikus“ u Istočnom Sarajevu, koja se bavi proizvodnjom gljiva.

Vlasnik firme „Agarikus“ Ranko Pandurević rekao je novinarima da godišnje proizvede oko 70 tona šampinjona i bukovača i da do sada nije imao bilo kakvu podršku.

Pandurević je istakao da se proizvodnjom bavi od 1983. godine, a da mu je najveći problem plasman gljiva i naplata.

On je goste danas upoznao o načinu proizvodnje i dodao da mu je za unapređenje proizvodnje gljiva potrebno nekoliko stotina hiljada maraka.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović rekao je da je opština Istočno Sarajevo u budžetu za ovu godinu izdvojila 100.000 KM za podsticaj poljoprivrede i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Đokanović je naglasio da opština mora stvoriti infrastrukturu koja bi dovela strane investitore da ulažu u razvoj poljoprivrede i privrede i da ovaj program postinvesticione podrške predstavlja sveobuhvatnu aktivnost s ciljem motivacije postojećih investitora na reinvestiranje i poboljšanje veza sa lokalnom privredom.

Ova posjeta organizovana je u okviru Programa postinvesticione podrške investitorima u Republici Srpskoj, koji provodi Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, uz pomoć Međunarodne finansijske korporacije – članice Grupacije Svjetske banke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare