Postavljeno 30 novih klupa

0

FOČA – Na više lokacija u Foči i okolini danas su postavljene nove klupe, u okviru projekta prekogranične saradnje ove lokalne zajednice sa opštinom Plužine u Crnoj Gori.

U okviru ovog projekta, koji finansira EU, na više lokacija u gradu i okolini postavljeno je 30 klupa, od kojih sedam na gradskom trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović kaže da je postavljanje lake infrastrukture jedna od projektnih aktivnosti, te da su ranije već distribuisali komunalne kante i kontejnere.

“Planirano je 11.000 KM za postavljanje 30 klupa na turističkim destinacijama. Klupe su prelijepe i nadamo se da će naši građani uživati na njima, ali i da će ih čuvati da traju dugo”, rekla je Srndovićeva.

Osim na trgu, nove klupe postavljene su u školskim dvorištima, na šetalištu između dva drinska mosta, u gradskim parkovima, na ostrvu Brioni na rijeci Ćehotini, te u rafting-kampu Bastasi.

Projekat prekogranične saradnje “Održivi razvoj opština Foča i Plužine” EU finansira sa 376.000 evra, dok je učešće ove dvije opštine 60.000 evra.

Za turističku promociju, u okviru ovog projekta, opštine Foča i Plužine nagrađene su zlatnom medaljom na nedavno održanom Sajmu turizma u Novom Sadu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments