Postavljena Turistička signalizacija u Kiseljaku

0

ZVORNIK – Turistička organizacija opštine Zvornik /TOOZ/ realizovala je u Kiseljaku projekat „Turistička signalizacija i obilježavanje prirodnog i kulturnog nasljeđa opštine Zvornik“, koji je sa 2.000 KM finansiralo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Direktor TOOZ-a Slavica Andrić rekla je da su, u okviru projekta, na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina postavljene dvije turističke putokazne table, te u centru Kiseljaka na lokaciji broj dva, gdje se nalaze izvori „Petica“, „Šestica“, „Sedmica“ i „Četvorka“, info-panoi sa mapom i osnovnim informacijama o izvorištima.

„Za realizaciju cijelog projekta trebalo je mnogo više sredstava, ali s obzirom na visinu odobrenih sredstava, mi smo odredili da nam je Kiseljak prioritet“, rekla je Andrićeva.

Podsjećajući da je Mjesna zajednica Kiseljak nekada bila poznata banja, a danas je ruralno područje sa devet izvora ljekovite vode i naglašenom zdravstvenom funkcijom, Andrićeva je rekla da je u prethodnom periodu i opština Zvornik uložila velika sredsva u putnu infrastrukturu i uređenje prostora oko izvorišta, što je značajno podiglo kvalitet uslova boravka u ovom mjestu.

Ona je dodala da je cilj ovog projekta što bolja turistička informisanost, te da se turisti koji ovdje dođu i korisnici ljekovitih voda što bolje snađu.

„Smatramo da su izvori u Kiseljaku i Kiseljak uopšte veliki potencijal i po pitanju seoskog i po pitanju zdravstvenog turizma. Projekat će doprinijeti i boljoj promociji ovog mjesta, s obzirom da će turisti pomoću putokaznih znakova sa veoma frekventnog magistralnog puta Zvornik – Bijeljina biti usmjereni na ovo mjesto“, istakla je Andrićeva.

Ona je napomenula da je TOOZ ovaj projekat realizovala uz pomoć Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Zvornik, a izrazila je i zahvalnost Bobanu Saviću iz Kiseljaka, koji je ustupio fotografije koje se nalaze na mapi.

Kiseljak se nalazi 24 kilometra od grada Zvornika, a odlikuje se ekološki očuvanom okolinom, dok u centralnom dijelu naselja, duž toka male rijeke Jasenice izvire devet, po kvalitetu, kapacitetu, ljekovitosti i ukusu, različitih mineralnih voda koje su ime dobile po redoslijedu pronalaska i obrade izvora – od jedan do devet.

Kiseljak je prije rata imao oko 7.000 posjetilaca na godišnjem nivou, a skoro svaka kuća se bavila izdavanjem smještaja.

Andrićeva je podsjetila da su do sada u opštini Zvornik u okviru turističke signalizacije postavljene dvije table dobrodošlice, te niz turističkih tabli u samom gradu i do Đurđevgrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare