Postavljen Spomen-krst kao znak sjećanja na sve poginule borce Srpske

0

ZVORNIK – Na brdu Vranjača nedaleko od Zvornika postavljen je i osveštan Spomen-krst kao znak sjećanja na sve poginule borce Vojske Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Predsjednik Crkvene opštine Karakaj Milan Stojkić rekao je da je izgradnja ovog spomen-krsta jedan od rijetkih primjera, ili jedinstven, u Republici Srpskoj da se na jednom mjestu odaje počast svim stradalim borcima Srpske.

„Ovo mjesto će postati molitvište na kome ćemo se sjećati boraca Vojske Republike Srpske koji su ugradili svoje živote u stvaranje Republike Srpske“, naglasio je Stojkić, koji je i jedan od inicijatora izgradnje Spomen-krsta.

On je naglasio da će svake godine sredinom jula za poginule borce Vojske Republike Srpske biti služen pomen na ovom mjestu, gdje je postojalo molitvište koje je porušeno u Drugom svjetskom ratu.

Stojkić je rekao da Spomen-krst još nije u potpunosti završen, te da će ostali sadržaji, u kojima će Spomen-krst zauzimati centralno mjesto, biti rađeni u zavisnosti od priložnika.

Spomen-krst, koji je visok 12 metara, izgrađen je donacijama mještana zvorničke mjesne zajednice Karakaj, a uz pomoć grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare