Postavlja se javna rasvjeta prema Sportskoj dvorani

0

SOKOLAC – Prva faza u izgradnji javne rasvjete prema Sportskoj dvorani u Sokocu je završena. Urađeni su zemljani radovi, armirano betonski radovi za izgradnju stopa za montažu stubova i postavljeni podzemni kablovi, što predstavlja značajan dio posla.

U drugoj fazi ćemo vršiti montažu stubova i postavljanje led-rasvjete. Realizacija ovog projekta je bila neophodna pošto imamo izgrađen novi objekat oko koga se okuplja veliki broj mladih, urađenu prustupnu saobraćajnicu i rekonstruisanu prilaznu stazu pored parka, prema Sportskoj dvorani. Pripremili smo glavni projekat za izvođenje radova javne rasvjete, kaže načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Sokolac Milomir Rajić.

Prema njegovim riječima, prva faza u izgradnji javne rasvjete ka objektu Sportske dvorane je vrijednosti od 6,5 hiljada KM, a druga 38.000 KM. Druga fazu obuhvata nabavku stubova za postavljanje led-rasvjete, te sanacija semafora u gradskom naselju, zašto je radove dobilo GP Golden Hands Pale.

U ovom Odjeljenju, saznajemo da je prije dva dana, uveden u posao izvođač radova na trećoj fazi izgradnje objekta K-17 u naselju Sokolačke njive II, u kome će biti smješten jedan broj lica iz Prihvatnog centra Majdani. Riječ je o Građevinskom preduzeću Vranica d.o.o. Pale.

Za ovaj objekat su urađene prve dvije faze u vrijednosti od 350.000 KM. Slijedi treća, u vrijednosti od 92.000 KM, za koju je postupak izbora izvođača provelo nadležno ministarstvo u Vladi RS. Radove na izgradnji fasade, postavljanju stolarije, izvođenju manjeg dijela bravarskih radova, koji podrazumijevaju izradu metalnih ograda na terasama i dijelu keramičkih radova, preduzeće Vranica će izvesti u narednih mjesec dana, cijene u ovom opštinskom Odjeljenju.

Urbanisti u Administrativnoj službi opštine Sokolac, planirali su u ovoj građevinskoj sezoni rekonstrukciju i asvaltiranje tri ulice prema Regulacionom planu Đurkovića brdo i dijela ulice u dužini od 400 metara prema planu parcelacije u naselju Sokolačke njive. U provedenom konkurentskom postupku radovi su, kao najpovoljnijem izvođaču povjereni preduzeću “Romanijaputevi”. Vrijednost ovih radova je 93.000 KM.

Sem pomenutih projekata, u Odjeljenju za prostorno uređenje opštine Sokolac, vode aktivnosti vezene za kreditna sredstva EIB za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u gradskom naselju.

Otvaranje tendera je planirano za 6. oktobar za izbor izvođača za prvu fazu potprojektne komponente I. To je dva mjeseca trajanja prikupljanja ponuda i vjerujemo da ćemo uspješno okončati i ovu prvu fazu izbora izvođača, nada se načelnik resornog opštinskog Odjeljenja i naglašava da se ušlo u projektovanje druge komponente, što znači da te aktivnosti teku prema planu.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare