Poslovna zona „Jadar“ daje očekivane rezultate

0

ZVORNIK – Poslovna zona „Jadar“ u Karakaju, kod Zvornika, u kojoj su tri investitora otvorila pogone, daje očekivane rezultate jer zapošljava 52 radnika, ocijenio je danas potpredsjednik Skupštine opštine Zvornik Danijel Dragičević.

Dragičević je rekao novinarima da su realni izgledi da u naredna dva mjeseca u Poslovnoj zoni, koja egzistira oko godinu dana, bude zaposleno još deset radnika.

On je podsjetio da u Poslovnoj zoni „Jadar“ rade dva preduzeća iz Srbije, koja se bave impregnacijom pragova za Željeznicu, odnosno proizvodnjom „peleta“, te firma iz Zvornika koja proizvodi raznu kartonsku ambalažu i kese.

Dragičević je izrazio očekivanje da će Vlada Republike Srpske ustupiti zemljište Poslovne zone „Jadar“ opštini Zvornik u trajno vlasništvo, umjesto, kao što je to sada slučaj, samo na upravljanje.

Ističući da će opština Zvornik nastojati da kupi još zemljišta, koje je sada u vlasništvu preduzeća „Jadar“ u stečaju, Dragičević je rekao da bi time bila zaokružena cjelina od oko 200 dunuma zemlje u ovoj poslovnoj zoni, koja se pokazala zanimljivom za potencijalne investitore.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare