Poslato više od 200.000 KM pomoći

0

ISTOČNO SARAJEVO – Krizni štab Univerziteta u Istočnom Sarajevu do sada je u poplavljena područja poslao više od 200.000 KM pomoći, a i dalje će nastaviti da pomaže ugroženim područjima.


Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković rekao je na konferenciji za novinare da Univerzitet ima 10 centara od kojih su četiri ugrožena poplavama i to u Doboju, Bijeljini, Brčkom i Zvorniku.

Novaković je istakao da će na današnjem sastanku sa dekanima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu zadužiti dekane fakulteta koji su poplavljeni da sačine spiskove radnika i studenata koji su ugroženi poplavama i da pronađu modalitete kako da im pomognu.

On je naglasio da sada ne može da precizira kolika je šteta, ali da je svaka pomoć dobrodošla.

Predsjednik Kriznog štaba Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevan Trbojević istakao je da su se predstavnici Univerziteta odmah uključili u pružanje pomoći ugroženim područjima, kao i ispratili šleper pomoći u vrijednosti od oko 10.000 evra, koji je poslala Mitropolija crnogorsko-primorska, a koji je otišao za Doboj.

Trbojević je zahvalio firmama „Mtrejd“ i „Bosnalijek“ koje su pomogle u transportu pomoći, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske sa kojima su stalno u kontaktu, ali je istakao lošu saradnju sa Ministarstvom prosvjete i kulture.

On je naveo da na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu ne radi Saobraćajni fakultet u Doboju, Tehnološki fakultet u Zvorniku, kao i fakulteti i studijski programi koji su u Bijeljini.

„Planiramo nastaviti sve ove aktivnosti, a formiraćemo i svoj fond iz koga ćemo pomoći unesrećenim našim zaposlenim i porodicama naših studenata jer sada nemaju ništa“, rekao je Trbojević.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica naglasio je da su studenti u ovim teškim vremenima izrazili veoma visok stepen solidarnosti i humanosti.

Govedarica je rekao da svi kojima je potrebna pomoć mogu da se jave na broj telefona 057/320-330.

Predsjednik Kriznog štaba Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Aleksandar Glavaš pozvao je studente koji žele da pomognu ugroženim područjima da se jave u Krizni štab Univerziteta kako bi bili upućeni gdje je najpotrebnije.

„Naša zamjerka je zašto humanitarna pomoć nije oslobođena od PDV-a, kao i prema mrežnim operaterima koji nemaju razumijevanje za situaciju u društvu“, rekao je Glavaš.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare