Poslato 2.047 fotografija zaštićenih prirodnih i kulturnih dobara

0

ISTOČNO SARAJEVO – Fotografsko takmičenje „Tragom duše 2019“ u organizaciji Vikimedijine zajednice, koje je peti put organizovano u Republici Srpskoj, danas je zvanično zatvoreno, a pristiglo je 2.047 fotografija zaštićenih prirodnih i kulturnih dobara koja se nalaze na teritoriji Srpske.

Fotografije je od 1. avgusta do 30. septembra poslalo više od 50 učesnika, saopšteno je iz Vikimedijine zajednice Republike Srpske.

U oktobru će stručni žiri, sastavljen od stručnjaka iz oblasti fotografije i arhitekture, odabrati 20 najljepših fotografija.

Fotografije će biti predstavljene na izložbi u Banjaluci, 26. oktobra, kada će biti proglašene pobjedničke, a autorima uručene novčane nagrade.

Ukupan nagradni fond iznosi 2.400 KM.

U okviru projektnih aktivnosti realizovane su tri foto-ture – u Bileći, Foči i Doboju.

Osim toga, 10. oktobra će u Višegradu, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom „Ivo Andrić“, biti održan uređivački maraton u okviru kojeg će biti kreirani članci na Vikipediji o zaštićenim dobrima Republike Srpske koji će biti upotpunjeni pristiglim fotografijama.

Projekat je relizovan pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije /Wikimedia Foundatio/, a u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske.

Podršku su pružili Turistička organizacija Republike Srpske, te turističke organizacije opština Foča, Bileća i grada Doboja, Foto-kino klub iz Trebinja, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Višegrada, Udruženje građana „Kultura kulturi“ i portal „Srbi u BiH“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare