Posjetioci mogu da uživaju u raznovrsnoj ponudi

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Posjetioci zimske turističke manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ i ove godine imaju priliku da uživaju u raznovrsnoj prodajnoj i izložbenoj ponudi domaćih izlagača.

Udruženje „Probudi se“ iz Istočnog Sarajeva, koje broji oko 15 članova, predstavilo je bogat asortiman proizvoda, tako da zainteresovani mogu da u njihovoj izložbenoj kućici pronađu različite ručno rađene suvenire, nakit, slike, ali i domaće prehrambene proizvode.

Član Udruženja Snežana Stojanović istakla je da su radovi svih članova zastupljeni na ovoj manifestaciji.

Prema njenim riječima, ovo je dobar vid promocije jer je njihov cilj da budu vidljivi, da predstave što bolje proizvode sugrađanima, ali i gostima.

Stojanovićeva je napomenula da je Udruženje osnovano s ciljem promocije i unapređenje života na selu, očuvanja tradicije, običaja, jezika i starinskih materijalnih dobara, kao i očuvanja i obavljanja djelatnosti starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti.

Željka Vučinić, koja ove godine učestvuje prvi put na manifestaciji, istakla je da je s obzirom na vremenske prilike zadovoljna posjetom.

Jedan od neobičnih proizvoda koji je veoma tražen u njenoj izložbenoj kućici, jeste zimski sladoled u kojem posebno uživaju najmlađi posjetioci.

Vučinićeva pojašnjava da samo ime zvuči primamljivo za posjetioce, te da, iako nije hladan, posjeduje sve karakteristike sladoleda.

„Tu su i palačinci sa različitim dodacima, pomfrit, domaći uštipci, galete i sve to je po receptima domaće, bakine kuhinje što je posebno važno, da čuvamo tradiciju i uživamo u lijepim stvarima sa našim najdražima“, istakla je Vučinićeva.

Ona je dodala da je postojanje ovakve manifestacije važno za lokalnu zajednicu, ali da možda nedostaju još neki sadržaji kako bi ponuda bila raznovrsnija i bogatija.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo obezbijedila je i ove godine klizalište na otvorenom, koje je do sada posjetilo više od 100 mališana, a biće u funkciji tokom trajanja manifestacije do 14. januara na trgu „Srbija“ u izgradnji.

Posjetioci mogu da uživaju i u toplim napicima, a zainteresovani mogu da kupe i novogodišnje paketiće i slatkiše.

U okviru manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“, čiji je cilj promovisanje turističkih, ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih potencijala opštine, povodom proslave Dana Republike Srpske u četvrtak, 9. januara, u 20.00 časova najavljen je koncert etno-grupe „Katera“.

U ponedjeljak, 13. januara, povodom pravoslavne Nove godine, najavljen je koncert Sergeja Ćetkovića, čiji nastup je zakazan za 22.00 časa.

Poslije ponoći uslijediće vatromet, a za sve posjetioce biće obezbijeđeno i besplatno kuvano vino.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare