Posjeta vrtiću „Bubamara“ povodom nedjelje djeteta

0

Članovi Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale posjetili su u utorak Dječiji centar „Bubamara“ i najmlađoj populaciji uručili prigodne poklone povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je da sa radošću obilježavaju ovu nedjelju, jer se tada druže sa najmlađim sugrađanima.

„Crveni krst Pale kao i prethodih godina se trudi da posjeti sve ustanove na području opštine koje rade sa djecom. Danas smo posjetili dječicu u vrtiću, uručuli slatkiše, sokiće a oni su nas nagradili osmjehom i pjesmicama“, navela je Petrovićeva.

Ona je navela da će ove sedmice posjetiti porodilište „Neovita“ i uručiti skromne poklone, zatim Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“.

Direktor paljanskog Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović rekla je da Nedjelju djeteta obilježavaju svake godine u prvoj sedmici oktobra, s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene njege i brige za djecu, jačanje odgovornosti svih subjekata na polju zaštite kao i upoznavanje šire javnosti sa svim potrebama djeteta.

„Ovu Nedjelju djeteta otpočeli smo sa brojnim aktivnostima. U posjeti su nam bili članovi opštinskog paljanskog Crvenog krsta koji nas kao i svake godine obraduju sa lijepim poklonima za dječicu. Sutra u Kulturnom centru djeca će prisustvovati predstavi `Četiri godišnja doba`, a zatim vrtićem `Cvrčak` i edukativnim centrom `Big ben` održati na šetalištu manifestaciju `Šeširijada`“, istakla je Jugovićeva.

Ona je dodala da će dječica zajedno sa osnovcima posjetiti načelnika opštine Boška Jugovića.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra organizovanjem raznih manifestacija posvećenih djeci, porodici i porodičnom okruženju i podizanju svijesti roditelja i okoline o njihovom značaju.

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Moja sedmica, moja godina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare