Posjeta porodilištu povodom Nedjelje Crvenog krsta

0

Članovi Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale posjetili su danas porodilište Bolnice „Neovita“, gdje su najmlađim sugrađanima uručili prigodan poklon povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, koja će trajati do subote, 15. maja.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je Srni da im je drago što su u ovoj sedmici rođena dva sugrađanina čijim su majkama uručeni paketi sa opremom za bebe.

„Uz taj poklon-paket mališani su dobili čestitku i člansku knjižicu Crvenog krsta. Tako da smo mi, činom rođenja, pa do onog zadnjeg zlatnog doba na raspolaganju i prisutni u životu svih građana“, navela je Petrovićeva.

Ona je istakla da će, u okviru obilježavanja ove nedjelje, biti uručeni humanitarni paketi svima kojima je ta pomoć neophodna, te da će sutra jednoj duševnoj bolnici, na njihov zahtjev, uručiti polovnu garderobu i sredstva za ličnu higijenu.

Prema njenim riječima, u srijedu, 12. maja, postaviće štand na paljanskoj promenadi, gdje će dijeliti letke i prodavati poštanske markice građanima, a sav prikupljeni prihod biće usmjeren za programske aktivnosti.

„U toku ove nedjelje posjetićemo porodicu žrtava mina i uručiti im paket hrane i higijene, kao i porodicu nestalih, koji već 25 godina od završetka rata traže posmrtne ostatke svojih najmilijih“, rekla je Petrovićeva i zahvalila Društvu Crvenog krsta/križa BiH koji je paljanskoj opštinskoj organizaciji za vrijeme pandemije uručio 12 paketa za ove porodice.

Ona je dodala da im je u planu da posjete i Dom za starija lica „Natura“ na Palama, ali će, u zavisnosti od epidemiološke situacije, razmisliti da li da im pakete uruče lično ili će im uprava Doma naknadno rasporediti.

Petrovićeva je poželjela srećnu Nedjelju Crvenog krsta svima zaposlenim u toj organizaciji, kao i njenim volonterima i dobrovoljnim davaocima krvi.

Crveni krst Republike Srpske od subote, 8. maja, obilježava Nedjelju Crvenog krsta, pod sloganom „U vremenu distanciranja, sačuvajmo humanost. Daruj krv!“

Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se 8. maja, na dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare