Posjeta porodicama poginulih boraca

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Delagacija Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo uručila je danas poklon pakete za 30 porodica poginulih boraca, sa područja ove opštine, povodom obilježavanja Prvog srpskog ustanka i Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
„Želimo da pokažemo porodicama naših poginulih saboraca da ih nismo zaboravili“, rekao je novinarima predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Nada Leko, koja je u ratu ostali bez supruga Željka, a u miru bez šesnaestogodišnjeg sina Bojana, koji se iznenada razbolio i preminuo, rekla je da su joj najteže rane na srcu, a da Boračka organizacija pomaže da ih lakše preboli.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Gojko Drašković potvrdio je da će opština učiniti sve što je u njenoj moći da omogući porodicama poginulih boraca bez naknade otkup stanova u kojima žive, a koji su sa Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske preneseni na upravljanje opštinama.

“Cijeneći žrtve koje su njihovi najmiliji dali za našu i budućnost Srpske, Opština, a nadam se i narodni poslanici te Vlada Srpske, efikasno će djelovati baš u tom pravcu“, rekao je Drašković i dodao da na području Istočnog Novog Sarajeva ima ukupno 70 stanova previđenih za ovakav način otkupa.

Na području Istočnog Novog Sarajeva žive 352 porodice poginulih boraca, od kojih su 257 porodica stambeno zbrinute, a preostali broj su domicilno stanovništvo. Od ukupno 188 ratnih vojnih invalida, rješenja za stanove dobile su 32 porodice.

Za liječenje demobilisanih boraca i pomoć socijalno najugroženijim prodicama Opština Istočno Novo Sarajevo izdvojila je 14.000 KM, a Grad Istočno Sarajevo 28.000 KM. Opština za potrebe boračkih kategorija godišnje izdvaja od 50.000 do 70.000 KM.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare