Posjeta LOT tima EUFOR-a

0

SOKOLAC – Danas je u svome kabinetu načelnik Opštine Sokolac, Milovan Bjelica, primio delegaciju LOT tima EUFOR-a Višegrad.

Povod sastanka jeste njihovo upoznavanje sa načelnikom, kao i sa dosadašnjim i budućim razvojem opštine.

Predstavnici EUFOR LOT tima rekli su da je njihov povod posjete Sokocu da se oni predstave načelniku opštine, kao i da se upaznaju sa njim i njegovim očekivanjima pošto je na funkciji tek dva mjeseca , a ovo im je prva posjeta od tada.

Istakli su još da su oblasti na kojima oni rade Rogatica, Sokolac i Han Pijesak i da imaju za cilj monotoring tj. nadgledanje situacije, kakvi su međuljudski odnosi, ekonomska, društvena, poljoprivredna i politička situacija. Rekli su da svoja nadgledanja vrše i tako što imaju sastanke sa ljudima , a da na taj način saznaju kako ljudi žive, kakva su njihova očekivanja, da li može biti bolje i dr.

Načelnik opštine izložio im je planove razvoja koje je ugradio u „Prednacrt strategije plana razvoja opštine Sokolac do 2020“, za koji su oni pokazali interesovanje. Bjelica je naveo da će se opština truditi da ostvari što više ovih planova, kako bi lokalno stanovništvo živilo što bolje.

Predstavnici LOT EUFOR tima na kraju su istakli da je od svih opština u kojima rade Sokolac najviše napredovao i da se nadaju da će i dalje ići tim pravcem.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare