Posjeta Ćosića i Jugovića i pokloni vrtiću „Bubamara“

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović danas su povodom Nedjelje djeteta posjetili Dječiji vrtić „Bubamara“ na Palama i djeci uručili poklone ukupne vrijednosti 3.000 KM.

Ćosić je rekao novinarima da je gradska uprava obezbijedila igračke paljanskom vrtiću koji ima izuzetno veliku ulogu u odrastanju mališana.

On je naveo da su tokom posjete imali priliku da pogledaju i prigodan program povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, koji su pripremila dječica zajedno sa svojim vaspitačicama.

Ćosić je rekao da je sa Jugovićem obišao najbrojniji vrtić u gradu, ali da podrška gradske uprave ne izostaje ni prema drugim gradskim obdaništima.

„Zadatak grada, ali i gradskih opština, biće da u narednom periodu pružamo podršku u radu ovih dječijih javnih ustanova, kako bismo, kroz jačanje infrastrukture u kojoj borave djeca, podržali obrazovno – vaspitni proces u kojem učestvuju i vaspitači i djeca“, poručio je Ćosić.

On je naveo da na Palama imaju vrtić „Bubamara“, u Istočnom Novom Sarajevu vrtić „Patrijarh Pavle“, kao i na Sokocu javno obdanište, te naglasio da će se u idućoj godini, kroz budžet grada, potruditi da pruže podršku i javnim, ali i privatnim obdaništima.

Prema njegovim riječima, predškolsko obrazovanje je veoma bitno u odrastanju čovjeka i lokalne zajednice nemaju pravo da zanemare taj segment obrazovanja.

Jugović je rekao da je današnja posjeta vrtiću organizovana u okviru Nedjelje djeteta kako bi se pokazala podrška upravi vrtića, kao i vaspitačicama koje ulažu napore u vaspitanju najmlađih Paljana.

„Formalnim otvarenjem nadograđenog dijela vrtića `Bubamara` nije prestala podrška i Grada i Opštine ovoj ustanovi. Ona je ponos svih nas“, naveo je Jugović.

Jugović je poručio da će podrška vrtiću „Bubamara“ od opštinske uprave i dalje biti intenzivna.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović zahvalila je gradonačelniku i načelniku na posjeti i poklonima, ali i podršci koju tokom cijele godine pružaju ovoj dječijoj ustanovi.

„Današnjom posjetom i poklonima jako su usrećili naše mališane, a igračkama smo obogatili i fond u vrtiću. U pitanju su sve kvalitetne igračke koje su nam bile potrebne, a koje ćemo sigurno dugo koristiti u svim vrtićkim grupama. Ovo je
za nas vrijedna aktivnost, koju praktikujemo svake godine, a to je vezivanje ovoga vrtića sa lokalnom zajednicom i sa njihovim institucijama – opštinskom i gradskom upravom“, navela je Jugovićeva.

U vrtiću „Bubamara“ boravi oko 300 djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina, raspoređenih u 12 vaspitno-obrazovnih grupa, od čega pet jaslićkih i sedam vrtićkih.

Obilježavanje međunarodne Nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare