Porodice poginulih ruskih boraca posjetile Pale

0

U organizaciji Omladinskog savjeta Grada Istočno Sarajevo i Udruženja građana srpsko-ruske zajednice iz Bjeljine opštinu Pale danas je posjetila delegacija iz Rusije koju su činile porodice ruskih dobrovoljaca poginulih u ratu i članovi „Moskovskog folklornog etnografskog ansambla Debrenovka“.

Potpredsjednik SO Pale Siniša Lasica poželio je gostima iz Rusije ugodan boravak na Palama i izrazio zahvalnost porodicama poginulih ruskih dobrovoljaca koji su dali veliki doprinos stvaranju Republike Srpske.

Govoreći o večerašnjem nastupu ruskog ansambla „Debrenovka“ u Kulturnom centru Pale, čiji je cilj  spajanje i približavanje srpske i ruske kulture, ali i izraz zahvalnosti ruskim dobrovoljcima koji su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu,  Lasica je izrazio nadu da će se stvoriti nove veze i prijateljstva koja će značiti nastavak saradnje sa opštinom Pale i u budućnosti.

Delegacija iz Rusija sutra sa Pala kreće ka Višegradu gdje će  prisustvovati otkrivanju i osveštanju spomenika ruskim dobrovoljcima koji je prvi ovakav spomenik  podignut u BiH zajedničkim sredstvima donatora iz Rusije i Vlade Srpske.

(www.palelive.com / Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare