Porodica Pavlović uselila u novi dom

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović posjetili su danas Željku Pavlović, samohranu majku troje maloljetne djece, kojoj je u humanitarnoj akciji izgrađena kuća u naselju LJubogošta kod Pala.

Jugović je rekao novinarima da je srećan što su djeca dobila dom i uslove za normalan odlazak u školu, kao i to što se završetak objekta poklopio sa praznicima.

On je zahvalio opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i Jeleni Petrović koja je bila inicijator humanitarne akciji za izgradnju doma koja je koštala oko 30.000 KM.

„Opština je bila tu i kao podrška i da pomogne kada dođe do zastoja i finansijski i moralno, te je snosila određene troškove koje pojedinci nisu mogli. U akciji je učestvovalo oko 30 privatnika i organizacija“, istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, teško je reći tačan novčani iznos jer se dio novca uplaćivao na račun, kroz materijal, a učestvovalo je i dosta pojedinaca.

Jugović je rekao da će opština u budućnosti podržavati ovakve akcije, jer je njihova suština da se pokaže humanost na djelu, bez obzira o kakvoj je porodici riječ i koliko ona ima članova.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović istakla je da se porodica Pavlović prije nekoliko dana uselila u svoj dom koji zovu „Kuća od srca“.

„Akcija je trajala duže nego što smo planirali, ali planovi nikada ne idu u skladu sa mogućnostima. Vremenske prilike nisu dozvoljavale da se ranije završi, ali je bitno da smo na kraju uspjeli“, navela je Petrovićeva.

Ona je naglasila da su svi radovi urađeni kvalitetno, a najveće zadovoljstvo je da su za djevojčice stvorili udoban dom gdje mogu da uče, gdje im je škola blizu, sada imaju prevoz, a majka radi, tako da su stvoreni uslovi za jednu sretnu porodicu.

„Iako im je kob sudbine oduzeo hranioca porodice, oca, supruga, oni neće biti zaboravljeni. Sav odziv donatora pokazao je da smo human narod, koji ne može gledati tuđu patnju“, navela je Petrovićeva.

Željka Pavlović ostala je udovica, a plac za izgradnju kuće, kako je rekla, dobila je od brata, a građani, lokalna vlast i privrednici su joj izašli u susret i pomogli da se izgradi dom za nju i njene kćerke koje imaju 16, 11 i osam godina.

Pavlovićeva je istakla da joj mnogo znači novi dom jer im je bio najpotrebniji, te dodala da su živjeli u trošnoj kući u selu Vrhprača, koje je od škole udaljeno 15 kilometara.

Ona je zahvalila načelniku Jugoviću, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i svim donatorima koji su učestvovali u akciji.

U Kulturnom centru Pale prošle godine organizovana je jedna od najvećih humanitarnih akcija prikupljanja novca za kuću Pavlovića. Nakon akcije, u rješavanje stambenog pitanja za ovu porodicu uključio se veliki broj privatnih preduzeća, privrednici i okolne opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare