Porazi Jahorine i Studenta

0

Odbojkašice OK “Jahorine”, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, u petom kolu ubjedljivo su poražene u sali OŠ “Mokro” od neprikosnovenih šampionki odbojkašica “Jedinstva” iz Brčkog sa 0:3 (13:25, 14:25, 20:25). “Jahorinke” su gajile velike ambicije, ali još uvjek nisu dorasle Brčankama ni u jednom setu. No treba imati u vidu da su naše mlade odbojkašice sa četri pobjede na početku prvenstva napravile veliki uspjeh i da nastave sa odličnom igrom. U sljedećem kolu “Jahorinke” igraju u Gacku.

Odbojkaši “Studenta” doživjeli su i treći poraz za redom, nakon dvije pobjede na otvaranju. Ovaj put, od naših igrača, uspješniji su bili odbojkaši “Modriča Optime”. Gosti iz Modriče, pobijedili su poslije neizvjesne i zanimljive igre sa 3:1 (25:23, 25:18, 22:25, 29:27).

Posebno je bilo uzbudljivo, u prvom i četvrtom setu, gdje su odlučivale nijanse, a gosti su odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i zasluženo odnijeli bodove u Modriču. Nažalost teška finansijska situacija je zahvatila i Student, odlaskom četiri standardna igrača Student je oslabljen i ove godine će se boriti za sredinu tabele. U sljedećem kolu naši odbojkaši gostuju u Lukavcu.

ČM – www.palelive.com

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments