Popović: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo stanje bezbjednosti u proteklih devet mjeseci je zadovoljavajuće i pod kontrolom, rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije Centra Nebojša Popović.

Popović je istakao da je za devet mjeseci registrovano 678 krivičnih djela, što je za 4,78 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

On je naglasio da je nadležnim tužilaštvima podneseno 620 izvještaja protiv 618 lica, od čega je 198 povratnika u vršenju krivičnih djela i 19 maloljetnika.

Popović je naglasio da je od ukupnog broja krivičnih djela 581 opšteg kriminaliteta, 54 privrednog i 39 protiv bezbjednosti saobraćaja.

Govoreći o opštem kriminalitetu, on je naglasio da je rasvijetljeno 76,8 odsto ovih krivičnih djela, a po nepoznatom počiniocu 57,62 odsto. “Nadležnim tužilaštvima je podneseno 535 izvještaja protiv 527 lica”, rekao je on.

Popović je istakao da su se u posmatranom periodu dogodila dva ubistva i dva pokušaja ubistva, koja su rasvijetljena.

On je rekao da su za 54 krivična djela privrednog kriminaliteta podnesena 44 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 48 lica.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta 20 se odnosi na skidanje službenog pečata, devet na zloupotrebu službenog položaja, te devet na falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Popović je naglasio da je izvršenjem krivičnih djela privrednog kriminaliteta ostvarena materijalna šteta u iznosu od 1.163.660 KM, dok je pričinjena proivpravna imovinska korist u iznosu od 310.321 KM.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Xq7cU5bIRD4&feature=c4-overview&list=UUBPEO3hxLoz1p2Z7wYH9Jxg }

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments