Ponovo se odgađa suđenje za ubistvo Sofije Vukadin

0

U Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu odgođeno je za sutra najavljeno suđenje Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, koji se terete za svirepo ubistvo maloljetne Sofije Vukadin /17/ koje se dogodilo 24. marta prošle godine na Palama.

Advokat porodice Vukadin Faruk Balijagić rekao je Srni da je od predsjednika Sudskog vijeća Zanaide Huskić pisanim putem obaviješten da suđenje u glavnom pretresu neće biti održano sutra i da se predmet otkazuje na neodređeno vrijeme zbog toga što je na godišnjem odmoru vještak Zorica Lazarević, ljekar sa Psihijatrijske klinike na Sokocu.

Balijagić je istakao da je i prošlo ročište zakazano za 26. maj otkazano zbog nedolaska Lazarevićeve.

Prema njegovim riječima, porodica ubijene Sofije Vukadin je očajna zbog ovoga, posebno njena majka Dragana kojoj je prije 11 godina ubijen i suprug.

„Majka je ostala sama i nema nikakve volje za životom, ne osjeća sredinu u kojoj se nalazi, jer je izgubila dijete ničim izazvana“, rekao je Balijagić.

On kaže da ovako kašnjenje pravde može samo pogoršati njeno zdravstveno stanje.

Balijagić je istakao da će danas uputiti oštar protest Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i Kancelariji disciplinskog tužioca zbog otezanja sa ovim sudskim procesom, koji treba da uđe u fazu presuđenja.

Vještak Lazarevićeva je po zahtjevu advokata Senada Dupovca vještačila njegovog klijenta Čavarkapu na okolnosti njegove uračunljivosti u vrijeme ubistva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare