Poništiti odluku o izmještanju Prirodno-matematičkog fakulteta

0

Politička partija „Pokret za naš grad – Pale“ pozvala je rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitra Novakovića i članove komisije da ponište predloženu izmjenu Statuta Univerziteta kojom je definisano da sjedište Prirodno-matematičkog fakulteta bude u Vlasenici. „Nakon svega pozitivnog što je do sada urađeno na popravljanju uslova rada fakulteta na Palama, kao i smještaja studenata, za ovakvu izmjenu ne vidimo nikakav logičan razlog. U potpunosti podržavamo potrebu ravnomjernog razvoja Republike Srpske, ali smo sigurni da ovakav potez Univerziteta neće donijeti nikakav boljitak za Prirodno- matematički fakultet“, saopšteno je iz ove stranke.

„Pokret za naš grad – Pale“ apeluje da građani Pala ne dozvole izmještanje bilo kojeg od fakulteta koji su od neprocjenjivog značaja za Istočno Sarajevo.

Nakon jučerašnjeg sastanka nadležnih povodom izmjene Statuta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, čijim nacrtom je definisano da sjedište Prirodno-matematičkog fakulteta bude u Vlasenici, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je da ovaj grad i svih šest gradskih opština, podržava ideju da Prirodno-matematički fakultet bude izdvojen iz Filozofskog fakulteta, ali da njegovo sjedište mora ostati na Palama.

Dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Milenko Pikula rekao je da će se sa novom zgradom Ekonomskog fakulteta dobiti potreban prostor za Prirodno-matematički fakultet, dodajući da postoje kadrovi, kao i laboratorijska oprema za fiziku u Lukavici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare