Pomoći Fadilu Panduru da prebrodi štetu od požara

0

ZVORNIK – Opština Zvornik pronaći će mogućnost da pomogne Fadilu Panduru iz Glumine kome je u požaru izgorjela poljoprivredna mehanizacija, pomoćni objekat i automobil, potvrdio je načelnik Odjeljenja za privedu, poljoprivredu i društvene djelatnosti ove opštine Milan Cvjetinović.

„Prvenstveno ćemo pomoći da ovaj poljoprivrednik zasije sve ono što je započeo, jer obrađuje oko stotinu dunuma zemlje, a to bez mehanizacije ne može sam“, rekao je danas Cvjetinović novinarima.

On je dodao da će se opština uključiti da Panduru pomogne u naknadi štete od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao i da ostvari izvjesnu pomoć od Federacije BiH, jer je povratnik.

„Riječ je o dobrom i vrijednom domaćinu koji ima uredno registrovano poljoprivredno domaćinstvo“, rekao je Cvjetinović i podsjetio da Pandur od poljoprivrede hrani devetočlanu porodicu.

U požaru, koji je preksinoć na imanju Fadila Pandura iz Glumine kod Zvornika zahvatio pomoćni objekat, potpuno su izgorjele poljoprivredne mašine i automobil.

Potpuno je izgorio traktor sa sijačicom, priključnom kosom, prikolica, motokultivator, freza i druga priključna oprema, te putnički automobil „mercedes“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare