Pomoć za Vladana Ravnjakovića

0

MILIĆI – Udruženje građana za pomoć osobama sa invaliditetom iz Milića pokrenulo je humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje trinaestogodišnjeg Vladana Ravnjakovića, učenika sedmog razreda Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ iz Milića, kojem je u aprilu ustanovljeno da boluje od akutne limfoblastne leukemije.Vladan se trenutno nalazi na intenzivnom hemioterapijskom liječenju na Odjeljenju dječije hematoonkologije Kliničkog centra Banjaluka, a lijek koji mu je preporučen roditelji nabavljaju u Hrvatskog, jer ga nema u Kliničkom cetru, saopšteno je iz Udruženja „Jednakost“.

Predsjednik Udruženja Tatjana Malikanović rekla je Srni da je, uz podršku Omladinskog savjeta Milići i omladinskih organizacija u Vlasenici i Šekovićima, kao i uprava osnovnih i srednjih škola, već organizovano nekoliko humanitarnih priredbi u Milićima, Vlasenici i Šekovićima s ciljem prikupljanja pomoći oboljelom dječaku.

„Dobili smo saglasnost Vladanove porodice da pokrenemo humanitarnu akciju da bismo pomogli ovoj porodici u njihovoj borbi za ozdravljenje mališana“, rekla je Malikanovićeva.

Vladanovi roditelji Dragana i Vesko Ravnjaković su nezaposleni i kažu da su zahvalni za podršku i pomoć koja već stiže za liječenje njihovog sina.

„Vladan je već prošao prvu fazu intenzivne hemioterapije i počeo drugu koja je nešto blaža. Na Klinici vjeruju da će liječenje biti uspješno, ali će trajati najmanje pola godine. Rekli su da nam predstoji dugotrajna i teška borba za Vladanov oporavak“, kaže majka Dragana.

Ona je napomenula da većinu lijekova plaća, a i za one koji su na listi Fonda participacija nije mala, jer je riječ o veoma skupim medikamentima.

Za prikupljanje pomoći za liječenje Vladana Ravnjakovića otvoren je račun u banjalučkoj Novoj banci, Filijala Zvornik, na ime Vladanove majke Dragane Ravnjaković, broj 555-006-81422385-06.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare