Pomoć za socijalno ugrožene do 30.000 KM

0
Pomoć za socijalno ugrožene do 30.000 KM

SOKOLAC – Opština Sokolac obezbijedila je povodom novogodišnjih i božićnih praznika i Dana Republike više vidova pomoći socijalno ugroženim stanovnicima, višečlanim porodicama i djeci sa posebnim potrebama, za šta je ukupno izdvojeno između 25.000 i 30.000 KM, izjavio je načelnik ove opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je juče i danas podijelo 30 božićnih zaoblica porodicama koje nisu u mogućnosti da obezbijede sve što im je potrebno za obilježavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika.

„Podijelili smo uz pomoć sponzora 50 paketa namirnica, a povodom Nove godine uručili smo 350 poklon-paketića djeci u Ustanovi za predškolsko vaspitanje, djeci sa posebnim potrebama i mališanima u mjesnim zajednicama“, naveo je Bjelica.

On je istakao da je opština Sokolac za materijalno ugrožene porodice obezbijedila novčanu pomoć i 100 paketa ogrevnog drveta.

„Kroz više vidova pomoći uspjeli smo da 400 do 500 porodica slabog materijalnog stanja na području naše opštine obasja mala svjetlost dobročinstva i praznične toplote povodom Nove godine, Božića i Dana Republike“, naglasio je Bjelica.

Za tridesetogodišnjeg Dejana Mihajlovića i njegovu suprugu Vesnu Perić božićna zaoblica, paket namirnica i novogodišnji paketići za djecu NJegoša, Bojana, Aleksandra i Bojanu, znače mnogo.

„U našoj porodici, sa četvoro djece, radi samo muž. Zahvaljujući lokalnoj upravi nedavno smo dobili stan u jednom od objekata bivšeg alternativnog smještaja u naselju Brezjak, čime smo riješili životno pitanje“, kaže Perićeva, čiju su porodicu danas posjetili načelnik opštine i njegovi saradnici.

Lokalna uprava će, u saradnji sa crkvenom opštinom Sokolac, organizovati i svečani ručak za Božić za svih 50 korisnika Prihvatnog centra na Majdanima kod Sokoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments