Pomoć ugroženima i od međunarodne federacije, te USAID-a

0

Crveni krst Republike Srpske je u proteklih sedam dana primio pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama i ćebadima od Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, te USAID-a namijenjenu licima pogođenim poljedicama nedavnih obilnih snježnih padavina i ekstremno niskih temperatura.
Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca dostavila je 715 paketa hrane i isto toliko ćebadi, a USAID 400 higijenskih paketa i 600 ćebadi, saopšteno je iz Republičkog Crvenog krsta.

Ova pomoć je, zajedno sa zalihama mesnih konzervi Crvenog krsta Srpske, otpremljena organizacijama Crvenog krsta u 18 opština, koje će je po kriterijumima definisanim u saradnji sa štabom Civilne zaštite dostaviti do krajnjih korisnika.

Pomoć Crvenog krsta Republike Srpske otpremljena je u opštine Trnovo, Han Pijesak, Sokolac, Rogatica, Bratunac, Zvornik, Čajniče, Pale, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Kalinovik, Novo Goražde, Višegrad, Foča, Šekovići, Srebrenica, Milići i Istočni Stari Grad.

Iz Crvenog krsta Srpske najavljeno je da će u narednim danima pomoć biti upućena i u Nevesinje, Berkoviće, Gacko, Bileću, Istočni Mostar, Rudo, Drvar, Istočni Drvar, Istočni Kupres, te Ribnik.

Crveni krst Republike Srpske nastaviće da, u skladu sa iskazanim potrebama organizacija Crvenog krsta na zavijanim područjima i svojim mogućnostima, dostavlja humanitarnu pomoć najugroženijima.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare