Pomoć pri kupovini udžbenika za višečlane porodice

0

SOKOLAC – Udruženje „Majka i dijete“ Sokolac obezbijediće i ove godine besplatne udžbenike za učenike trećih i četvrtih razreda iz višečlanih porodica u kojima je zaposlen samo jedan roditelj.

Predsjednik ovog udruženja Slavica Curović rekla je Srni da već šest godina Udruženje izdvaja od 6.000 do 6.500 KM za kupovinu kompleta udžbenika učenicima trećih i četvrtih razreda u porodicama sa troje i više djece u kojima majka nije zaposlena.

Ona je izrazila uvjerenje da će i ove godine za te namjene biti potreban isti iznos sredstava.

„Pozivamo sve roditelje iz ovakvih porodica da se prijave našem udruženju na broj 065-231-237 do petka, 18. avgusta, kako bi Udruženje moglo da proslijedi spisak potrebnih udžbenika Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske u Istočnom Sarajevu“, istakla je Curovićeva.

Udžbenici će biti podijeljeni učenicima pred sam početak školske godine.

Curovićeva je podsjetila da Udruženje „Majka i dijete“, osim udžbenika, redovno obezbjeđuje i školski pribor i nastavna sredstva za sve prvačiće u Osnovnoj školi Sokolac, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Udruženje „Majka i dijete“ opštine Sokolac osnovano je prije šest godina i okuplja oko 100 porodica sa troje i više djece u ovoj lokalnoj zajednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare