Pomoć pri izboru fakulteta i u brucoškom životu

0

ZVORNIK – Klub studenata iz Zvornika organizovao je danas u zvorničkom Srdnjoškolskom centru radionicu pod nazivom „Kako izabrati fakultet i biti siguran u svoj izbor“.

Predsjednik ovog kluba Miloš Ivanović rekao je novinarima da Klub nastoji da okupi sve studente sa područja zvorničke opštine, koji studiraju u većim univerzitetskim centrima Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Beogradu, Novom Sadu i da im pomogne u izboru fakulteta i prvim danima brucoškog života u novim sredinama.

„Činimo to poučeni dosadašnjim iskustvom da studenti kada dođu u novu sredinu djeluju pomalo izgubljeno i ne snalaze se najbolje, dok istovremeno na studiju ne postižu zadovoljavajuće rezultate koji se od njih očekuju, jer su bili odlični srednjoškolci“, pojasnio je Ivanović.

Ivanović je rekao da će oko 50 studenata različitih fakulteta i gradova prenijeti iskustva iz prvih dana studija i pojasniti maturantima ovog srednjoškolskog centra, koji se odluče da studiraju, kako da se najbolje snađu u novoj sredini.

Ivanović je najavio da će članovi Kluba studenata u gradovima u kojima studiraju dočekivati zvorničke brucoše i pomoći im u svemu onome što im bude trebalo, a to je kako najlakše doći do knjiga, izabrati čitaonice, smještaj i prevazići ostale nepoznanice u novoj sredini.

On je naglasio da je Klub studenata naišao na veliko razumijevanje direktora Srednjoškolskog centra Biljane Pisić, koja je ustupila prostor za održavanje radionice, ali i još neke usluge koje budu bile potrebne ovom klubu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare