Pomoć nezaposlenim majkama za prvo i drugorođeno dijete

0

ZVORNIK – Opština Zvornik će, u okviru podrške pronatalitetnoj politici u 2013. godini, iz budžeta isplaćivati jednokratne novčane iznose porodicama za treće i četvrtorođeno, ali i za prvo i drugorođeno dijete u slučajevima kada majka nije zaposlena.

Šef kabineta načelnika opštine Dušica Savić rekla je danas da je za ove namjene i za jednokratne pomoći višečlanim porodicama slabog materijalnog stanja u opštinskom budžetu predviđeno 40.000 KM.

„Prethodnih godina izdvajali smo sredstva porodicama za treće i četvrtorođeno dijete u iznosu od 600 KM. U 2013. godini smanjili smo ovaj iznos na 500 KM, jer smo uveli novu kategoriju, a to su porodice koje dobijaju prvo i drugo dijete, u kojima su majke bez posla, a do sada su praktično bile bez ikakvog vida stimulacije od lokalne zajednice“, navela je Savićeva.

Ona je dodala da će nezaposlenim majkama za prvo i drugorođeno dijete biti isplaćivan jednokratni iznos od 200 KM.

Savićeva je podsjetila da su u opštinskom budžetu u ovoj godini, treći put zaredom, predviđena i sredstva za vantjelesnu oplodnju u iznosu od 30.000 KM, ističući da su sve ove mjere doprinos lokalne zajednice da se u zvorničkoj opštini održi trend pozitivnog prirodnog priraštaja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare