Pomoć integraciji lica sa invaliditetom

0

FOČA – Fočansko Udruženje za pomoć djeci i omladini sa teškoćama u razvoju „Tračak nade“ u narednih šest mjeseci realizovaće projekat „Promocija prava osoba sa invaliditetom“, koji finansira Ambasada SAD u BiH, a u kojem učestvuje i opština Foča.

Iz Udruženja „Tračak nade“ naveli su da se projekat sastoji iz tri faze.

Prva faza je sprovođenje radionica o socijalnoj integraciji lica sa invaliditetom, o razbijanju predrasuda i koracima ka antidiskriminaciji ovih lica.

Planirano je da radionice budu održane u Gacku i Goraždu, a prva je organizovana danas u Foči uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona.

U drugoj fazi projekta planirano je organizovanje petodnevnog kampa, druženje lica sa invaliditetom i članova njihovih porodica u Neumu iz sve tri pomenute opštine.

Treća faza projekta podrazumijeva izradu brošura o pravima i potrebama lica sa invaliditetom, kao i njihovo integrisanje u sve društvene sfere.

Iz „Tračka nade“ ističu da će realizacija svih projektnih aktivnosti biti prilagođena epidemiološkoj situaciji tako da će, umjesto odlaska u Neum, organizovati jednodnevne izlete u lokalnoj zajednici.

Iz Udruženja navode da će na pozicijama koordinatora projekta i asistenta koordinatora biti angažovana dva lica sa fizičkim invaliditetom.

„Na taj način želimo da ukažemo da je socijalna integracija lica sa invaliditetom u društvenu zajednicu i te kako moguća, te da ujedno motivišemo i druge da usvoje ovaj primjer dobre prakse“, piše u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare