Položeni vijenci na partizansku spomen-kosturnicu

0

U Mokrom kod Pala danas su položeni vijenci na Spomen-kosturnicu poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine, kao i u Spomen-sobi za 70 poginulih srpskih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence na Spomen-kosturnicu, gdje je upisano oko 500 imena poginulih sa područja mjesne zajednice Mokro, položili su delegacija SUBNOR-a, načelnik opštine Pale Boško Jugović, predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina, predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Boško Tomić i građani.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Mokro Ranko Minić rekao je Srni da se svake godine na današnji dan sjećaju onih koji su dali život za ovaj kraj.

„Mještani su 1941. godine uzeli oružje u ruke i krenuli u borbu protiv neprijatelja. Romanija je u oba svjetska rata imala velike žrtve. Osim boraca sa puškom u rukama koji su stradali od ustaškog terora, stradala su djeca, žene, starci“, naveo je Minić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da Opštinski odbor SUBNOR-a svake godine povodom 9. avgusta organizuje
obilježavanja jednog od značajnih datuma iz narodnooslobodilačkog rata i ukazao na značaj čuvanja i njegovanja tekovina predaka.

„Bitno je da heroji iz svih ratova ne budu samo u sjećanju svojih najmilijih, već u trajnom sjećanju svih sadašnjih, budućih generacija. Potrebno je na tome puno više raditi u okviru obrazovnih ustanova“, napominje Parađina.

On ističe da je veoma važno da društvena zajednica brinu o porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Načelnik Pala Boško Jugović rekao je da je dužnost i moralnu obavezu njegovati uspomenu na sve koji su dali život u ratovima.

(www.palelive.com / Srna / foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare