Policija tereti Lakića za ubistvo Mladena Ćehe

0

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo protiv Milenka Lakića iz Bijeljine podnio je početkom 2008. godine izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu ubistva Mladene Ćehe i Marijane Kovačević na Jahorini u julu 2007. godine, ali taj izvještaj nije bio dovoljan Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo za podizanje optužnice, saznaje „Glas Srpske“. 

Lakić je na osnovu operativnih saznanja policije da je sigurni izvršilac tog ubistva odmah priveden i ispitan na poligrafu, na kojem je pozitivno reagovao na pitanje da li je ubio Ćehu i Kovačevićevu.

Na osnovu poligrafskog nalaza i operativnih saznanja policija je Tužilaštvu podnijela protiv njega izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teškog ubistva.

– Nažalost nismo imali materijalne dokaze koji bi mogli da dovedu Lakića u vezu sa tim ubistvom, jer su svi dokazi, kao i automobil iz kojeg je ubistvo izvršeno, pronađeni nedaleko od mjesta zločina zapaljeni. Upravo zbog toga optužnica još nije podignuta, rekao je „Glasu Srpske“ visoki policijski izvor.

Lakić, koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Zijada Turkovića iz Sarajeva, uhapšen je u četvrtak u Bijeljini.

Turkovićeva kriminalna banda uhapšena je zbog sumnje da su počinili monstruozna ubistva Vernera Ajdarija, Marija Tolića, Mithata Mekića i njegove trudne djevojke Marije Salas-Kortez.

Turkovićeva grupa dovodi se u vezu i sa likvidacijom Emira Hadžića iz Mostara i pljačkom 2,5 miliona maraka iz Kargo centra sarajevskog aerodroma. Lakić je osumnjičen za učešće u ubistvu Mekića i Salas-Kortezove, kojoj je prije ubistva izrezana beba iz stomaka.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da je Lakić predat Tužilaštvu, ali do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nije bilo odlučeno da li će mu biti određen jednomjesečni pritvor kao i Zijadu Turkoviću i Saši Stjepanoviću. Osim Turkovića, Stjepanovića i Lakića uhapšen je i Suad Glavinić, koji je zatim pušten. Sud je konstatovao da niko ne može biti ponovo suđen za djelo za koje je već bio suđen i za koje je donesena pravosnažna oslobađajuća presuda.

Kako navode srpski mediji ubijeni Mithat Mekić iz Novog Pazara blizak je prijatelj jednog od glavnih bosova srpskog podzemlja Luke Bojovića. Sva tijela ubijenih pronađena su zahvaljujući iskazu Hajrudina Memovića iz Prijepolja, svjedoka saradnika u akciji „Balkanski ratnik“ u kojoj je zaplijenjeno 2,7 tona kokaina, za čiji šverc je optužen Darko Šarić.

Za ubijenim Mekićem, bliskim saradnikom „zemunskog klana“, tragala je i srpska policija zbog sumnje da je umiješan u šverc droge sa Šarićem, kao i Turković, koji je bio glavni Šarićev čovjek u BiH.

Memović se sam predao policiji u Sarajevu strahujući da će Darko Šarić naručiti njegovo ubistvo.

Policija sprovodi opsežnu potragu na području Kaknja, gdje su navodno u jednoj kući zazidana tijela nestalih Tolića i Ajdarija, koji su posljednji put živi viđeni u Sarajevu u martu ove godine, kada su došli po navodni dug koji su potraživali od osumnjičenog Turkovića.

Prema saznanjima srpski medija, njih dvojica su „radila“ za zagrebački dio „Balkanskog ratnika“. Nestali Tolić viđen je na sahrani Cvetka Simića, kuma Luke Bojovića, koji je takođe raskomadan i bačen u jezero Jarun kod Zagreba.

Policija je u utorak na području sarajevske opštine Hadžići pronašla tijela za koja se vjeruje da su Mekić i njegova djevojka Marija Salas-Kortez.

– Na posmrtnim ostacima koji su pronađeni na području opštine Hadžići treba da se obave obdukcija i DNK analiza. Imamo najava da bi DNK analiza trebalo da se obavi u ponedjeljak, ali dok ne dobijemo konačne rezultate, ne možemo da govorimo o detaljima – kazala je portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Jasmina Omićević.

Čavka

Portparol Kliničkog centra Sarajevo Biljana Jandrić potvrdila je „Glasu Srpske“ da se tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka, koji vodi istragu protiv Turkovićeve grupe, i dalje nalazi u toj bolnici.

– Liječenje još uvijek traje i do kada će ostati u bolnici za sada je vrlo teško odgovoriti – kazala je Jandrićeva.

Čavka, koji je vodio istragu i protiv zločinačke organizacije Muhameda Alija Gašija, u srijedu uveče je doživio dva infarkta.

(www.rsplaneta.com / Glas Srpske)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare