Policija pretresla odbornike!

0

Sokolačka policija juče je na zahtev opštinskog odbora i Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Sokolac izvršila kontradiverzioni pregled skupštinske sale i detaljan pretres svih osoba koje su prisustvovala jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

Predsjednik sokolačkog SDS-a Milovan Cicko Bjelica kaže da je ova stranka tražila od policije da pregleda salu i pretrese sve učesnike skupštinskog zasjedanja zbog pretnji koje su dobijali pojedini odbornici ove stranke, ali i zbog pogoršane ukupne bezbjednosne situacije na opštini. On ipak priznaje da je osnovni razlog zbog koga su se odlučili da pozovu policiju nedavna pucnjava u kojoj je učestvovao zamjenik načelnika Sokoca Mirko Čolović.

– Našim odbornicima se prijeti po kafanama, a naš poslanik u Narodnoj skupštini RS i potpredsjednica republičkog parlamenta Snježana Božić već neko vrijeme ne dolazi na sjednice SO zbog vrijeđanja koje je doživjela. Ali i pored svega toga, niko se ne može osjećati bezbjedno kada se nalazi u istoj sali sa ljudima kao što je Mirko Čolović koji se ne libe da potežu pištolje na krsnoj slavi. Od onoga kome krsna slava nije sveta, ne bi bilo iznenađenje ni da potegne pištolj na sjednici Skupštine opštine – kaže Bjelica.

On dodaje da čitav Sokolac zna da Mirko Čolović i donedavni direktor šumskog gazdinstva „Romanija“ sa Sokoca Rajko Bulajić skoro uvijek nose pištolj za pojasom.

– Bulajić je odbornik, a Čolović zamjenik načelnika, a sjednici SO pored odbornika trebalo je da prisustvuje i više od 20 gostiju, odnosno izvještača po raznim tačkama dnevnog reda. Mi smo prvenstveno zbog bezbjednosti tih ljudi tražili od policije da pregleda skupštinsku salu i pretrese sve učesnike, prije svega one koji su skloni potezanju pištolja – kaže Bjelica.

Predsjednik SO Sokolac Dragiša Delić potvrdio je da su pripadnici Policijske stanice na Sokocu izvršili provjeru sale i da su nakon toga stvoreni uslovi za održavanje sjednice koja je, umjesto u devet počela u 11 časova.

(www.palelive.com / Press)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments