Policija preduprijedila napad na krst

0

Policija je u blizini spomen-krsta na Zlatištu lišila slobode dva lica u čijem vozilu su pronađeni macola i kliješta za rezanje armature.

„Pripadnici policije kontrolisali su sinoć u 21.30 vozilo „reno klio“ u kojem su se nalazila dva lice. Tokom kontrole saobraćaja došlo je do narušavanja javnog reda i mira od vozača tog vozila, koji je odbio da se izvrši pregled vozila, dok drugo lice nije imalo lična dokumenta“, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je napomenula da su ova lica zbog toga lišena slobode i utvrđen im je identitet, a protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

„Prilikom pregleda vozila pronađena je macola, odnosno teški čekić, i kliješta za rezanje armatrure“, naglasila je Tešićeva.

Na Zlatištu iznad Sarajeva 21. septembra postavljen je spomen-krst kao znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba, a od tada je dva puta pokušano njegovo rušenje.

Sarajlija Mirza Hatić /27/ je za federalne medije potvrdio da je predvodio grupu od 20-tak mladića koji su automobilima pokušali da sruše krst, Hatić je zaprijetio da će ga opet rušiti ukoliko ne bude uklonjen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare