Policija „Otvorila vrata“ najmlađim Sokočanima

0

SOKOLAC – Policijska stanica Sokolac organizovala je „Dan otvorenih vrata“, u okviru programa obilježavanja Dana policije Republike Srpske, za stotinjak mališana sokolačkog vrtića i učenike nižih razreda osnovne škole „Sokolac“ i upoznala ih o načinu svog rada.

Zamjenik komandira Policijske stanice Sokolac Pavle Borovčanin rekao je da su policajci djeci pokazali najveći dio opreme koja im služi, ne samo da kažnjava, nego prije svega da zaštite građane i njihovu imovinu.

„Danas smo osnovce nižih razreda i djecu iz vrtića pozvali da posjete našu Policijsku stanicu, da vide kako radi njihova policija, kako funkcioniše i da već od malih nogu stiču povjerenje u policiju koja je tu zbog njih i svih nas u zajednici“, naglasio je Borovčanin.

On je naveo da će pripadnici policije do 4. aprila, Dana policije Republike Srpske, održati i predavanje u osnovnoj i srednjoj školi na Sokocu o nekoliko tema bitnih za ukupnu bezbjednost.

Prema njegovim riječima, pripadnici Policijske stanice Sokolac na Dan policije položiće vijence na grobove poginulih i umrlih kolega, te tragično stradalim načelnicima Centra javne bezbednosti Srpsko Sarajevo Zoranu Cvijetiću i Željku Markoviću, koji su dali veliki doprinos u stvaranju policije Republike Srpske.

On je najavio da će u narednim mjesecima biti održano više predavanja s ciljem obrazovanja mladih i buđenja svijesti o njihovoj odgovornosti pred zakonima u okviru projekta „Rad policije u zajednici“.

Šestogodišnji Mihajlo Bjelica iz sokolačkog vrtića, oduševljen policijskim pištoljem i opasačem, poželo je da bude policajac kada poraste kako bi, kako je dodao, kažnjavao lopove.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare