Policija dala krv

0

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave Zvornik danas su u zvorničkoj Službi Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske dali krv, povodom 4. aprila – Dana policije Srpske.

Portparol zvorničke Policijske uprave Miljan Bobar rekao je novinarima da se za ovu akciju prijavilo oko 70 službenika, od kojih danas krv daje 20, dok će ostali ovu dragocjenu tečnost dati u narednom periodu, u skladu sa dogovorom i potrebama Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Bobar je istakao da je ovo tradicionalna akcija kojoj se policijski službenici rado i u velikom broju odazivaju, kao i na sve slične humanitarne akcije.

On je dodao da je u redovima Policijske uprave veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi, od kojih su neki ovu dragocjenu tečnost dali više od 50 puta.

Načelnik zvorničke Službe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Vladimir Dražić rekao je da u ovom periodu imaju dovoljno rezervi krvi, jer je bilo nekoliko dobrovoljnih akcija u školama, sada krv daje policija, dok će iduće sedmice ovu dragocjenu tečnost dati i zaposleni u zvorničkoj “Elektrodistribuciji”.

Dražić je dodao da bi bilo dobro da se dobrovoljne akcije davanja krvi organizuju i u zimskom periodu, naročito poslije novogodišnjih i božićnih praznika, kada su zalihe minimalne.

“U tom periodu dolazi do manjih kriza što se tiče doza krvi, ali pokušavamo i to da regulišemo kako bi se dobrovoljne akcije ravnomjerno odvijale”, rekao je Dražić.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o