Pokušati riješiti uočene nedostatke

0

Ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić najavio je danas da će na prvoj sjednici Narodne skupštine Srpske u oktobru pokušati inicirati rješenja svih spornih pitanja, uočenih tokom primjene Zakona o penzijsko – invalidskom osiguranju /PIO/.

Đokić je rekao da je danas na Jahorini članove Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske informisao da je Vlada usvojila Informaciju o prvim efektima primjene Zakona o PIO, gdje je uočen niz određenih problema.

“Podsjetio sam ih i na mjere Vlade Srpske o subvencionisanju najugroženijih penzionerskih kategorija za troškove električne energije, za šta je izdvojeno 8,5 miliona KM, a što je ova populacija toplo pozdravila”, rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, penzioneri od republičkih institucija očekuju dosljedno provođenje Zakona o PIO, s ciljem poboljšanja njihovog položaja.

“Njih posebno brine činjenica da u Srpskoj još nije donesen zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, koji treba da obezbijedi nova sredstva za penzioni sistem Srpske”, rekao je Đokić.

On je precizirao da bi ta sredstva značajno doprinijela finansijskoj konsolidaciji Fonda PIO, smanjenju deficita i obezbjeđenju sredstava za usklađivanje penzija, što je planirano za januar naredne godine.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas na Jahorini prisustvuje sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske, čije su glavne teme posmatranje životnog standarda penzionera u Republici Srpskoj i analiza primjene Zakona o PIO.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare