Pokušali jedan drugog da ubiju, predložen pritvor za obojicu

0

ISTOČNO SARAJEVO –  Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za S.G. i M.A, zbog sumnje da su 2. januara pokušali da ubiju jedan drugoga iz vatrenog oružja u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Do sukoba je došlo u Ulici Hilandarska, na parkingu u blizini benzinske pumpe „Brčko Gas“ u opštini Istočno Novo Sarajevo, objavljeno je na sajtu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Lice M.A. je idući kući primjetio S.G. koji je imao kapuljaču i zaštitnu masku preko lica, te ga je pozvao da skine masku da bi vidio o kome se radi. S.G. to nije učinio već je izvadio pištolj i ispalio najmanje dva hica u namjeri da ubije M.A.

Nakon toga je počeo bježati, ali je M.A. iz pištolja, koji je imao kod sebe, ispalio najmanje osam hitaca prema S.G. kojeg su četiri pogodila i nanijela povrede. On je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu podvrgnut hitnom operativnom zahvatu.

Prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Pritvor za prvoosumnjičenog S.G. predložen je zbog postojanja opasnost da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti i izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ponoviti djelo ili učiniti drugo, za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

S obzirom na način izvršenja krivičnog djela i posljedice, puštanje na slobodu S.G. rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Mjere pritvora za drugoosumnjičenog M.A. predložene su zbog bojazni da će, ukoliko se nađe na slobodi, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili učiniti drugo, za koje se može izreći trogodišnja ili teža zatvorska kazna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare