Pokretaši očistili izletište u Radonjićima

0

Članovi i simpatizeri Pokreta za naš grad Pale danas su u Radonjićima organizovali akciju čišćenja. Jedno od najpoznatijih i najprometnijih paljanskih izletišta danas je ponovo počelo disati punim plućima jer je postalo lakše za 16 vreća smeća, koliko je sakupljeno.

Nemar i nekultura posjetilaca učinila je ovo izletište pravim „otpadom“. Vremenom se nagomilalo plastičnih i staklenih flaša, kesa, plastičnih gajbi, čepova i drugih otpadaka. Na prljavštinu se bilo lako nadovezati, pa su pojedini dijelovi izletišta postali prave deponije smeća.

Postavljene klupe i stolovi, koje su postavljali zaljubljenici u prirodu su brzo uništene, tako da danas u Radonjićima ne postoji ni jedna čitava klupa na kojoj je moguće sjediti. Nadamo se da će se u budućnosti ponovo angažovati zaljubljenici u prirodu i da će se više obratiti pažnje na kulturu i ponašanje.

Ovom prilikom u Radonjićima je postavljena tabla „Volim Pale! – Čuvajmo životnu sredinu!“ kako bi posjetila posjetioce na higijenu i odlaganje otpada na predviđena mjesta. Pokret poziva sugrađane da se solidarišu sa akcijom i vode brigu o životnoj sredini.

U budućnosti su najavljene slične akcije koje će svakako doprinjeti podizanju ekološke svijesti.

(pokretzanasgrad-pale.org)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare