Pokret: Vladajuća koalicija preuzela odgovornost za dvoranu

0

Povodom objavljivanja tendera za nastavak izgradnje sportske dvorane u Palama Pokret za naš grad-Pale ovim putem obavještava javnost da podržava nastojanja opštinske vlasti da bude riješeno najvažnije pitanje za dalji razvoj sporta u našem gradu. Imajući u vidu trenutno stanje u privredi i ekonomiji odluku vladajuće koalicije o nastavku radova na izgradnji sportske dvorane u Palama ocjenjujemo hrabrom.

Međutim, upozoravamo vladajuću koaliciju u opštini, kao i sve građane, da zaobilaženje institucija i javnosti u postupku donošenja odluka nije način da ovako krupna pitanja za lokalnu zajednicu budu kvalitetno riješena. Iako su predstavnici vladajuće koalicije u više navrata pred skupštinskom govornicom obećali da će projekat za nastavak izgradnje objekta dvorane biti iznesen pred skupštinske odbornike, obećanje nije održano. Bez iznošenja investicionog programa pred opštinsku skupštinu i kritičkog stava stručne javnosti, vladajuća koalicija je preuzela potpunu odgovornost za konačan ishod ovog projekta. Ali istovremeno su izložili velikom riziku i sve građane Pala.

Stoga, pozivamo opštinsku vlast da proces odlučivanja o krupnim investicionim ulaganjima vrati u instituciju zakonodavne opštinske vlasti, jer je to jedini način da se postigne saglasnost što većeg broja građana i institucija. Neiznošenje informacija u javnost ostavlja prostor za različite manipulacije i dalju politizaciju ovog vrlo važnog pitanja.

I pored trenutnih problema Pokret se nada da će konačan ishod oko izgradnje sportske dvorane u našem gradu ipak biti pozitivan.

Radosav Živković
predsjednik IO Pokreta za naš grad

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare