Pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za siromašne

0

ZVORNIK – Kolo srpskih sestara “Carica Milica” iz Zvornika pokrenulo je danas akciju prikupljanja pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za siromašne sugrađane.

Predsjednik Kola srpskih sestara LJiljana Radišić rekla je novinarima da akciju “Korpa u supermarketu” pokreću povodom predstojećih praznika i da će trajati do Božića kada će članice pripremati pakete i uručiti ih onima kojima je pomoć neophodna.

Ona je uputila molbu sugrađanima koji su u mogućnosti da podrže akciju, napominjući da se korpe od danas nalaze u “Zvorničanki”, “Maksi” marketu, “Intereksu” i “Bingu”.

“Sugrađani mogu da kupe jedan ili više artikala po izboru i da ih stave u vidno obilježene korpe koje ćemo prazniti kada se napune”, rekla je Radišićeva, dodajući da je ovo prva akcija ove vrste.

Protojerej Slavenko Tomić pozvao je vjernike da u danima početka Božićnog posta i pred nastupajuće praznike u skladu sa svojim mogućostima daju doprinos i siromašnim sugrađanima pomognu da praznike proslave radosno.

“Imamo priliku da svako pokaže svoju dobru namjeru i pomogne akciju Kola srpskih sestara i da tako dostojno i Gospodu se moleći učinimo dobro djelo prema siromašnim surađanima”, naglasio je Tomić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments