Pokloničko putovanje do manastira Ostrog

0

SOKOLAC – Po četvrti put grupa sokolačkih mladića, juče, na sveti dan Đurđevdan, krenuli su iz porte crkve Svetog proroka Ilije na pokloničko putovanje do manastira Ostrog. Svake godine u koloni hodačasnika sve je više mladih Sokočana.

Ovoga puta, njih desetorica pokloniće se 12. maja, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, ćivotu velikog duhovnika, svetitelja i čudotvorca pod ostroškim stijenjem.

Na put su krenuli Mladen Cvijetić, Dejan Elez, Mladen Mijatović, Branko Đokić, Predrag Kovačević, Nikola Bartula, Stevan Sorak, Mladen Vukosavljević, Stefan Terzić i Radivoje Trifunović.

Ovo, četvrto pokloničko putovanje, sokolački mladići posvetili su Svjetlani Komlenović, Milici Dobrilović i Nadeždi Debelnogić, devetnaestogodišnjim djevojkama koje su 4. decembra prošle godine poginule u saobraćajnoj nesreći u Bjelosavljevićima kod Sokoca. Obučeni u majice sa njihovim likom, mladi hodočasnici će se pokloniti ćivotu Svetog Vasilija Ostroškog i pomoliti se za njihove duše.

Roditelji i bliža rodbina Svjetlane, Milice i Nadežde jutros su došli u sokolački hram da prisustvuju molitvi i na put do Ostroga isprate poklonike. Bio je, to, zaista, dirljiv trenutak, pun emocija. Vidjeli smo suze roditeljske, teške uzdahe, ali i lica koja su izražavala zahvalnost plemenitom i ljudskom činu mladih Sokočana, koji su se na ovakav način sjetili tragično preminulih djevojaka.

U crkvi Svetog proroka Ilije, nakon službe, sveštenici Milorad Ljubinac i Boris Banduka dali su blagoslov pokolonicima i poželjeli im srećan put do manastrira Ostrog.

I ovogodišnje pokloničko putovanje finansijski su pomogli opština Sokolac, Srpska pravoslavna crkva, jedan broj državnih i privatnih preduzeća iz Sokoca.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare