Pokloni za prvačiće

0

ZVORNIK – Prvačićima u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku skromne poklone za polazak u školu danas je uručio vršilac dužnost načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

„Jutros smo u ime načelnika opštine Zorana Stevanovića i lokalne uprave došli da pozdravimo učenike i nastavnike u novoj školskoj godini, a posebno da uvažimo naše prvačiće i da im ukažemo pažnju jednim skromnim poklonom“, rekao je Cvijetinović.

On je podsjetio da je uručenje poklona prvačićima tradicionalna akcija lokalne uprave.

Čestitajući svim učenicima novu školsku godinu, Cvijetinović je rekao da lokalna uprava finansijski pomaže rješavanje infrastrukturnih i drugih problema u školama, kako bi učenje u njima bilo na nivou koji zahtijevaju normativi.

Diektor OŠ „Sveti Sava“ Nada Zekić istakla je da ovu najveću zvorničku školu koja ima i četiri područna odjeljenja u 2013/14. školskoj godini pohađa 1.425 učenika, što je za tridesetak više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

„Spremno dočekujemo novu školsku godinu, a školski raspust iskoristili smo da uredimo učionice, zamijenimo dotrajale školske table, a resorno ministastvo nas je ove godine obradovalo sa pet laptopova“, navela je Zekićeva.

Prema njenim riječima, Pedagoški zavod održao je seminare za nastavnike u svrhu što bolje pripreme za novu školsku godinu.

Zekićeva je dodala da ovu školu pohađa 167 prvačića u šest odjeljenja, što je za jedno odjeljenje više nego prošle godine.

U šest zvorničkih matičnih osnovnih škola i 19 područnih škola nastavu pohađa 4.200 učenika, a u dvije srednje škole oko 1.800 učenika.

U školske klupe sjelo je ukupno 465 prvačića, i to u OŠ „Sveti Sava“ 167, OŠ „Desanka Maksimović“ u Čelopeku 137, OŠ „Petar Kočić“ u Kozluku 60, OŠ „Vuk Karadžić“ u Roćeviću 56, OŠ „Jovan Cvijić“ u Drinjači 24 i OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici 21 učenik.

Danas su poklon koji se sastoji od dvije bojanke, crtanke, lavirinta i Stevanovićeve čestitke dobili svi prvačići u zvorničkoj opštini.

Cvijetinović je saopštio da po broju učenika u Republici Srpskoj opština Zvornik dijeli peto mjesto sa Gradiškom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare