Pokloni za najmlađe

0

Omladinski klub Opštinske organizacije Crvenog krsta u Palama i ove godine, u saradnji s krovnom lokalnom omladinskom organizacijom Savjet mladih, provodi desetodnevnu humanitarnu akciju čiji cilj jeste da se za djecu s posebnim potrebama i mališane koji žive u socijalno ugroženim porodicama obezbijede novogodišnji paketići.

Kako je rekao predstavnik Omladinskog kluba OOCK u najvećoj istočnosarajevskoj opštini, Miljan Klačar, prikupljaće se novac, ali i slatkiši, igračke i odjeća.

– Sva sredstva koja prikupimo iskoristićemo za paketiće koji će biti uručeni na posebnoj humanitarnoj novogodišnjoj predstavi, koja će biti organizovana u sali Kulturnog centra Pale, 30. decembra. Na ovaj način želimo obradovati mališane zbog kojih sve ovo i činimo – objašnjava Klačar.

Paljanski omladinci najveće porodice humanista u Srpskoj pozivaju i svoje sugrađane da se uključe u akciju i da doniraju ono što mogu kako bi akcija bila što uspješnija i kako bi se i slogan „paketići za ljepši osmijeh“ mogao jasno prepoznati na licima ovdašnjih mališana.

– Sredstva i slatkiši se mogu donirati na posebnim humanitarnim štandovima u tržnim centrima „Tom“ i „Bartula“, te u svim prodavnicama „Onogošt“ u Palama, kojima i ovoga puta zahvaljujemo na podršci, ali i na direktnom učešću u akciji kojom bi, nadamo se, trebalo da bude obuhvaćeno stotinak ovdašnjim mališana – govori Klačar, napominjući da će spisak djece koja će dobiti paketiće biti sačinjen u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Palama.

Akcija će trajati do 27. decembra, a Paljani su i lani podržali ovu aktivnost i potvrdili da imaju osjećaj za humanost.

Za one koji žele učestvovati u ovoj akciji, a nisu u prilici da dođu na humanitarne štandove, ostavljena je i mogućnost da se sredstva uplate na žiro račun Savjeta mladih Pale-555-009-00021907-55 u Hipo Alpe Adria banci, s naznakom Omladinski klub.

(www.palelive.com / Fokus / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare