Pokloni sa ljubavlju izrađeni za svaku štićenicu doma u Višegradu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi radno-okupacione terapije Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Istočno Sarajevo izradili su poklon-pakete za svaku od 186 štićenica Doma za lica sa invaliditetom Višegrad.

Paketi sadrže pletene čarape, pape, kape, šalove, torbice, ali i funkcionalne ukrasne predmete i garderobu.

Vaspitač za kulturno-prosvjetni rad, slobodne aktivnosti i religijska pitanja u KPZ-u Istočno Sarajevo Branko Pjević rekao je Srni da su i ranije na sličan način obradovali štićenice višegradskog Doma, ali su ovaj put za svaku pojedinačno, s ljubavlju i velikom pažnjom, različitim tehnikama ručnog i likovnog rada, uradili božićne i novogodišnje pakete sa najpotrebnijim stvarima koje su im nedavno i uručili.

„Možda malo neobičan put da iskrene želje i čestitke krenu iz jedne ka drugoj specijalnoj ustanovi, različitih statusnih simbola, kriterijuma i zadataka, ali svi smo ljudi i moramo se jedni na druge oslanjati, pomagati u dobru i u zlu, a posebno za vrijeme prazničkih dana“, rekao je Pjević.

On je napomenuo da su Božić i Nova godina prilika da dobročinstvo, poštovanje i ljubav povezuje ljude, te da su zbog toga i pokrenuli ovu humanitarnu akciju.

Pjević je naveo i da su, osim poklona, uputili moralne poruke, te izrazio nadu da je posjeta štićenicama Doma, kao i njima, učinila bar jedan dan drugačijim.

„Nas je prosvijetlila, a njih obradovala i sve nas obasjala svjetlost Hristova. Dočekali su nas sa širokim osmjesima, zagrljajem, a pokazali su nam svoje radove, pričali o sebi, o vaspitačicama koje, kako kažu, mnogo vole. Uz stručni rad i razumjevanje lakše se podnosi sve, pa i ono najteže“, rekao je Pjević.

Pjević je napomenuo da u okviru redovnog rada KPZ Istočno Sarajevo, članovi Aktiva sekcija pod simboličnim nazivom „I za sebe“ realizuju različite aktivnosti – literarno-jezičku, dramsku, likovnu, ekološku, ali i radionicu ručnog rada i druge radno-okupacione sekcije.

On je dodao da darivanje bližnjih ispunjava, liječi i čisti dušu, oslobađa od stresa i predstavlja najbolji vid zdravstvene terapije.

„Naš humanitarni rad članice su završile brižnom porukom za štićenice Doma, odnosno izvezle su zlatnom niti na jastučnici majčinsku uspavanku – `Spavaj kćeri moja, laku noć. Bog ti bio na pomoć`“, rekao je Pjević, dodajući da je pokazivanje humanosti i solidarnosti jedan od načina da se dođe do vlastite sreće.

Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu ustanova je socijalne zaštite koja obezbjeđuje trajni smještaj i zbrinjavanje lica sa smetnjama u razvoju i oboljelima od autizma, kao i njihov vaspitno-edukativni rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare