Poklon za obdanište “Buba Mara” povodom “Dječije nedjelje”

0

Prva nedjelja u oktobru tradicionalno se obilježava kao “Dječija nedjelja”. Nizom aktivnosti kojima su ukazali na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, u paljanskom dječijem vrtiću “Buba Mara” djeca i vaspitači obilježili su Međunarodnu nedjelju djeteta, a ove godine pridružilo im se i rukovodstvo opštine Pale.

Ovu posjetu, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević iskoristio je da mališanima pokloni LCD TV koji im je nedostajao.

Svoje oduševljenje posjetom i poklonom djeca su izrazila igrom, pjesmom i recitacijom.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo radom obdaništa “Buba Mara” i dodao da sve što radimo, radimo za budućnost djece, a naša obaveza je da im omogućimo bolje životne uslove.

Kovačević je rekao da uprkos vremenu krize opština Pale uspjeva da održi normalno funkcionisanje ustanova čiji je osnivač, pa tako i obdaništa i da bi se u narednom periodu trebala iznaći dodatna sredstva za njegovu rekonstrukciju.

Miodrag Ćirić, direktor obdaništa “Buba Mara” zahvalio se rukovodstvu opštine na posjeti i brizi za najmlađe sugrađane i dodao da je za njih svaka nedjelja u godini dječija nedjelja.

Ćirić je rekao da u obdaništu trenutno boravi 90 djece svrstano u 4 grupe, ali su kapaciteti veći i mogli bi formirati još dvije grupe. Cijena cjelodnevnog boravka iznosi 160 KM, odnosno 170 KM za jasličku grupu.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments