Pokazna vježba u znak sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

0

U svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje u saobraćajnim nezgodama pogine 1.3 miliona ljudi, a preko 50 miliona lica ostane trajno nepokretno ili zadobiju povrede. Na putevima Republike Srpske, godišnje pogine oko 160 lica, dok preko 3200 lica zadobije povrede. Ekonomija Srpske zbog saobraćajnih nesreća godišnje gubi preko 174 miliona KM.

 

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, širom Republike Srpske, Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale, organizuje pokaznu vježbu prve pomoći. Ista će se održati u nedjelju, 18.11.2012. godine u 11.00 časova u ulici Gavrila Principa (kod Šumarstva).

Pozivaju se svi sugrađani da prisustvuju pokaznoj vježbi. Na ovaj način se želi skrenuti pažnja na broj stradalih u svijetu i kod nas, kao i podići svijest ljudi o mogućoj prevenciji saobraćajnih nezgoda i  najbitnije sjetiti se žrtava istih.

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare