Pokazna vježba pripadnika jedinice za podršku

0

ZVORNIK – Pripadnici zvorničke policijske Jedinice za podršku danas su uspješno izveli pokaznu vježbu u centru grada povodom Dana policije Republike Srpske.

Komandir Jedinice za podršku Goran Abazović rekao je novinarima da su se u okviru prvog dijela pripadnici ove jedinice spuštali sa najviše tačke u Zvorniku, sa 14. sprata zgrade u centru grada.

On je naveo da je u drugom dijelu prikazana potjera i zaustavljanje vozila, hapšenje naoružanih lica u njemu i pronalaženje droge uz pomoć službenog psa.

Abazović je dodao da se treći dio vježbe sastojao u potjeri za pljačkašem banke, koji se zabarikadirao u stanu, gdje je izvršen upad kroz ulazna vrata i balkon.

On je rekao da je ovakva vrsta vježbe prvi put izvedena u Zvorniku u okviru koje je građanima prikazan samo dio mogućnosti ove jedinice. “Vježba je uspješno provedena, dobili smo i maksimalnu pažnju sugrađana i mislim da svima treba da imponuje što u svom gradu imaju ovakvu jedinicu”, istakao je Abazović.

U okviru obilježavanja Dana policije Srpske u zvorničkoj Stanici javne bezbjednosti prethodnih dana provedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi i “Dan otvorenih vrata”.

U Stanici javne bezbjednosti danas će biti upriličen prijem za penzionisane kolege, dok će 4. aprila na Dan policije biti položeni vijenci na spomen-ploči poginulih kolega.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments