Pojednostaviti administrativne procedure

0
Pojednostaviti administrativne procedure

SOKOLAC – Predstavnici Grupacije Svjetske banke razgovarali su danas sa načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom o rezultatima sprovođenja projekta „Lajf“ u toj opštini koji je pomogao opštinskoj administraciji da pojednostavi administrativne procedure, koje najviše odbijaju investitore.

Posebno je razgovarano o iskustvima u primjeni unaprijeđenog sistema komunikacije između javnog i privatnog sektora, koja se odslikava u okviru uspješnog rada Ekonomskog foruma opštine Sokolac, radu fokus grupa, te redovnom ažuriranju E-registra propisa, koji za godinu dana sprovođenja imaju više od 40.000 jedinstvenih posjeta privrednika i stanovnika ove opštine, navodi se u saopštenju Grupacije Svjetske banke.

Bjelica je zahvalio Grupaciji Svjetske banke i britanskoj Ambasadi za tehničku pomoć u okviru projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou „Lajf“.

On je istakao da je ovaj projekat pomogao opštinskoj administraciji da pojednostavi administrativne procedure pri izdavanju dozvola, saglasnosti i odobrenja, jer se u praksi pokazalo da način pribavljanja predmetne dokumentacije najviše odbija investitore.

Bjelica je rekao da je saradnja sa Grupacijom Svjetske banke i britanskom Ambasadom na realizaciji projekta „Lajf“ veoma važna za opštinu i njene privrednike i stanovnike, te da je jedan u nizu dokaza otvorenosti opštine za saradnju sa međunarodnim partnerima.

Projektom „Lajf“ Grupacija Svjetske banke i britanska Ambasada u BiH pružaju tehničku podršku lokalnim vlastima BiH u jačanju njihove konkurentnosti, podsticanju rasta privatnog sektora smanjenjem administrativnih i parafiskalnih opterećenja za privredu, te povećanju transparentnosti dosljednom primjenom propisa s ciljem privlačenja novih i održavanju postojećih investicija.

Opština Sokolac je projektu „Lajf“ pristupila krajem 2015. godine.

Sastanku sa Bjelicom i njegovim saradnicima prisustvovali su vodeći stručnjak za privatni sektor u Grupaciji Svjetske banke Syed Akhtar Mahmud, menadžer projekta Tarik Šahović i koordinator Haris Komić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare