Pojačati kontrolu rada kafića

0

FOČA – Stanica javne bezbjednosti i komunalna policija u Foči pojačaće kontrolu rada ugostiteljskih objekata uvođenjem stalnih patrola u dane vikenda, zaključeno je na Forumu za bezbjednost opštine, koji je sazvan zbog dva ubistva koja su se u ovoj opštini dogodila u razmaku od svega mjesec dana.

Kazne, koje su propisane opštinskom odlukom, moraju se primjenjivati jednako za sve lokale koji ne poštuju radno vrijeme, a sa njihovim vlasnicima će biti obavljeni preventivni razgovori, jedan je od zaključaka Foruma.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Rade Vasiljević rekao je da ugostitelji, koji poštuju propise, ne smiju da budu ugroženi.

„Mora se voditi računa da se odvoje oni koji pošteno rade od onih koji krše zakon. U prvom krugu naših mjera, preduzećemo preventivne aktivnosti, a tek onda ćemo pristupiti eventualnom sankcionisanju“, pojasnio je Vasiljević.

On je najavio prijem novih radnika u avgustu. „Vjerujem da ćemo na tom konkursu dobiti nove radnike i da ćemo imati jače kapacitete, prije svega u odjeljenjima na Tjentištu i Miljevini, gdje je očigledno potrebno povećati broj službenika“, istakao je Vasiljević.

Srđan Stanković, predsjednik Mjesne zajednice Miljevina, u kojoj se dogodilo posljednje ubistvo, reko je da su mještani nezadovoljni radom lokalne uprave i policije.

„Komunalna policija ne dolazi da kontroliše rad kafana, a policija nema treću smjenu. Da je bila patrola u vrijeme kada se ubistvo dogodilo, između 23.00 i jedan čas iza ponoći, vjerovatno bi prošetala i spriječila taj nemili događaj“, rekao je Stanković.

On je zamolio predstavnike policije da pojačaju rad u ovoj mjesnoj zajednici.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić naveo je da nije problem u odluci kojom se definiše rad kafića, već u njenoj primjeni. „Činjenica je da većina prekršaja nastaje u kasnim noćnim satima i zbog toga ćemo pojačati zajedničku kontrolu policije i naše inspekcije i primijeniti sve zakonske sankcije“, istakao je Mašić.

On je rekao da će lokalna uprava kod nadležnih republičkih institucija još jednom zatražiti otvaranje Centra javne bezbjednosti u Foči.

U Foči je 26. aprila, u ranim jutarnjim časovima, ispred jednog ugostiteljskog objekta ubijen Vladislav Mijović, a 28. maja u Miljevini oko 1.00 čas iza ponoći, nakon tuče u jednom lokalu, ubijen je Ognjen Drakul.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments