Pojačana kontrola lova

0
Pojačana kontrola lova

FOČA – Policijska uprava Foča pojačala je kontrolu lovaca i lovačkih udruženja, jer su se u ovoj godini na području opštine Foča dogodila dva nesrećna slučaja prilikom lova – u januarau je jedan lovac poginuo, a u oktobru je jedan ranjen.

Iz Policijske uprave upućen je apel lovcima i njihovim udruženjima da toku lova preduzmu sve neophodne aktivnosti da se ovakve nesreće ne bi ponovile.

„U oba slučaja bio je lovni dan, ali je bilo niz nepravilnosti, od lica koja nisu mogla da nose oružje na našem području, pa čak do lica koja nemaju dozvolu za nošenje oružja. Nije alarmantno, ali smo to identifikovali na vrijeme i u narednom periodu biće pojačane kontrole“, rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Na redovnoj konferenciji za medije istaknuto je da je u prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave Foča uhapšeno 60 migranata, najviše iz Avganistana 23 i Sirije 20, te Pakistana 10.

„Podnijeli smo tri izvještaja protiv četiri lica za krivična djela krijumčarenje ljudi“, rekao je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović.

On je napomenuo da su u proteklih devet mjeseci u akumulacionom jezeru na(www.palelive.com / Srna) rijeci Drini u Višegradu pronađena četiri beživotna tijela, od kojih je jedno identifikovano, dok su za preostala tri identifikacije u toku.

Na konferenciji je istaknuto da je ukupan broj krivičnih djela povećan za 24 odsto, ali da je povećana i rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu sa 55 na 75 procenata.

Načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković istakao je da je povećan broj slučajeva u kojima je policija zatekla izvršioce u nedjelu.

„Prošle godine smo imali šest, a u ovoj godini 15 takvih slučajeva `svježeg čina`. To znači da je značajno povećanje aktivnosti policije, jer da bi se došlo do toga mora da se uloži napor, da se procijeni mesto izvršenja da bi se policija tu zatekla“, rekao je Vuković.

On je naveo da je broj saobraćajnih nesreća manji za 14 odsto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, dok je i u ovoj, kao i u prošloj godini, u tim nesrećama poginulo šest lica.

U Policijskoj upravi Foča ocijenili su da je, na osnovu svih pokazatelja, ukupna bezbjednosna situacija stabilna i povoljna.

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare